Hoeveel slaap heeft mijn peuter nodig?

Voldoende slaap krijgen is voor iedereen belangrijk. Voor de algehele gezondheid, het immuunsysteem, de gehele ontwikkeling, maar bijvoorbeeld ook de sfeer in huis. Daar meer over in mijn andere blogs. In dit blog is meer te lezen over hoeveel uur slaap passend is bij welke leeftijd.

 

Zo slapen jonge kindjes naast de nacht ook overdags nog. Deze uren slaap hebben zij nog nodig. Het ene kind zal in de nacht wat meer uren maken en overdag wat minder. Als dit goed werkt, maakt dit in principe niet uit. Het gaat er namelijk om dat je kindje in zijn totaliteit aan genoeg uren slaap komt.

Ook is het zo dat het ene kind wat meer of minder slaap nodig is dan het andere kind. Jij als ouder kan goed merken of je kindje voldoende slaap krijgt. Als hij/zij aan het minimum aantal slaap uren voldoet en je het idee hebt dat je kindje genoeg energie heeft, dan is er geen reden om je zorgen te maken. Kijk voor de richtlijnen van het minimum en maximum aantal uren slaap per leeftijd naar het onderstaande schema.

 

Leeftijd kind Uren slaap Gemiddeld kind
1 jaar Tussen 10,1 en 15,8 12,9
2 jaar Tussen 9,7 en 14,2 12
3 jaar Tussen 9,7 en 14,2 12
4 jaar Tussen 9,1 en 13,9 11,5

Gemiddelde slaapduur en slaapgedrag op leeftijd overgenomen uit artikel van Galland, Taylor, Elder, & Herbison P. Normal sleep patterns in infants and children: A systematic review of observational studies. Sleep Med Rev. 2012;16: 213-222.

 

Maak je je wel zorgen over de hoeveelheid slaap je kindje krijgt of heb je vragen over het slaapgedrag van jouw kindje? Plan dan een gratis kennismaking om te kijken wat ik hierin voor jou kan betekenen. Kijk op de website voor meer informatie en mijn contactgegevens. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.